Arquitectura Paula Alfonso | ALAMEDA
A actividade do estudio céntrase no ámbito residencial, tanto vivenda unifamiliar como colectiva, acondicionamento e decoración de interiores, deseño de mobiliario, obra nova ou rehabilitación, entendendo ésta con un enfoque amplio, que abrangue dende a renovación do patrimonio histórico ata a renovación de bloques de vivendas para mellorar a súa eficiencia enerxética, permitindo alongar a súa vida útil mediante a adaptación ás novas calidades de confort esixidas nestes tempos.
arquitectura, arquitecta,arquitecto,residencial,obra nueva,rehabilitacon,reforma
562
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-562,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_hidden, vertical_menu_width_400,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Categoría
#interiores, #reforma, #residencial
Tags
interiores, reforma, residencial
Sobre este proxecto
Ano:2009
Localización:Cambados
Colaboradores:Carpintería HEMACOR
Promotor:Autopromoción privada
Materiais:Microcemento pulido, carpintería en madeira lacada
Fotografía:Karlos Abal
Descrición/Descripción:

Este amplo piso situado nun edificio dos anos 70 distribuía numerosas estancias a través dun longo corredor interior. A orientación leste a patio interior, e oeste a un espectacular atardecer sobre o mar a través de tres grandes ocos, nos indica a solución do proxecto. Toda a orientación oeste se abre a un espazo multifuncional, de salón, despacho, comedor, biblioteca…que cruza ventilación coa cociña, totalmente renovada. Un pequeno oco nos conduce a unha zona máis íntima, de habitacións con vestidor e baño.
O material unificador foi o microcemento, empregado en solos, rodapés e paredes. A frialdade presuposta a este material non é tal se se elixe un ton amable, como este gris claro que debuxa augas, e se axuda coa decoración. Neste caso, a limpeza pulcra de liñas e cores en cociña e baños contrasta coa decoración do salón, con grandes alfombras debuxadas en vivos cores e mobles coloniais. O resultado final é unha vivenda aberta, luminosa e cálida.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies